Jag lever, alltså.

Ergo, det är ingen fara som helst med mig, om nån nu missat det. :P

Men jag fick i vilket fall som helst tillbringa ungefär 3 timmar på ett sjukhus här i München. Jag har haft konstigt ont i magen, och efter ett samtal med sjukvårdsrådgivningen ("Då måste åka in. Du måste.") så hade jag inget annat val än att ta tunnelbanan en station till det närmsta sjukhuset.

Och låt mig berätta att det var nåt annat än Sabbatsberg eller Danderyd. Stort, modernt, fräscht, med stora fönster överallt.
Jag kände mig lite dum som gick in på akuten och sa att jag hade lite ont i magen, men blev efter lite försäkrings-och identitetsprat, iväglotsad till ett stort rum där två doktorer och en sköterska ställde frågor, petade på mig, tog ekg och allt alla andra tester man nu kan göra.

De var dock jättesnälla och pratade till och med engelska (lite i alla fall.)

Efter ultraljud och hit och dit kom de fram till att jag har en infektion, men inte varför jag har ont i magen. Fick penicillin så på fredag bör jag vara helt frisk igen.

I fall jag inte är frisk fick jag dock ett fint brev med alla symptom och testresultat samt en utskrift med resultaten av mina blodprov (så pedagogiskt uppställda att till och med jag förstod dem) att ta med till en annan läkare.

Summa summarum: jag är nöjd med tysk sjukvård.

Bara i Tyskland, 2

När man är i en matbutik i Sverige så ställer man ju korgen innan kassan, sen lägger man upp sina varor, betalar och går och packar.

Inte i Tyskland.

Här lägger man upp varorna, ställer tillbaka korgen där man tog den ifrån, tar fram sin medhavda tygkasse och börjar så fort kassörskan har börjat scanna att packa ner varorna. Målet är att vara färdigbetald och färdigpackad precis samtidigt. Ve den som står kvar efter att kassörskan har börjat med nästa kund.

Saker som bara händer i Tyskland:

Man går för att köpa yogurt och kommer hem, utan att märka det, med kvark istället.
Burkarna ser ju likadana ut!


Fredag

Fredagen var en upptagen dag.

Det började med picknick i Englischer Garten med Aaron, Vez, Vivian och Katrine.

Sen blev det Frühlingsfest i Theresienwiese, där Oktoberfest hålls varje år. Det är i stort sett ett nöjesfält med massa öltält, stora sådana, och folk i dirndls och lederhosen. Det är helt enkelt en vårversion av Oktoberfest med en massa öl, oompa-band (som igår spelade modern musik, mycket bra!).

Sen gick vi till Praterinsel, en jätteklubb vid floden Isar där det var universitetsfest. Kul men otroligt otroligt varmt.

Bjuder på en bild på Netta, Elena och mig.

Det där är jag, som direkt efter en dusch blivit ivägdragen till en park, hann hem innan Frühlingsfest i exakt 5 minuter då jag hann sätta på mig jeans, converse och lite lite mascara och mineralsmink.

Aj då

Vad jag skulle göra idag: lära mig varför det heter ein alter Schrank men der alte Schrank.

Vad jag gör istället: läser bloggar.

Nytta - nöje: 0-1

RSS 2.0