Från i lördags

Hallå, tänkte jag skulle vara lite modebloggig och visa en bild från i lördags när vi skulle gå ut.




Tills jag löser kameraproblemen dvs.

On a totally different note, mina favoritjeans har gått sönder. :( Det är hål i dem, och jag sörjer. Bästa jeansen jag någonsin har haft. Jag ska köpa ett par nya den här månaden, tror jag. Måste bara hitta en Levisbutik först.

Monntag

Idag har jag haft lektioner, gått till Olympia Einkaufszentrum med Brita (köpte inget pga pengabrist) och varit och simmat med Verity. Vi var på Nordbad som ligger 3 minuter med tram från CDC. Det ligger i en stor byggnad som ser ut som ett museum men det var verkligen jättefint och bra. De har utomhuspooler också, så vi tillbringade mesta tiden där.

Konstig tysk sak: de har unisex-omklädningsrum.

Jag råkade glömma min väska i det tyvärr, men den kom fram när vi gick därifrån, TACK och lov!

Bilder

Hallå!

Bilder är det ju brukligt att lägga upp i en blogg.

Och jag har faktiskt tagit en hel del bilder.

Det är bara det lilla problemet att precis alla bilder är alldeles fruktansvärt fula. Jag ljuger inte, norska Netta har börjat kalla min kamera "ful-kameran" pga att alla personer, hur vackra de än må vara i verkligheten, ser helt hemska ut i min kamera.

Det är alltså ett ganska stort problem, som ni förstår.

Jag ska sortera lite och se om jag inte kan få fram en eller två okej bilder i alla fall.

Snabb uppdatering

Vi var i Salzburg idag. Supermysig stad, verkligen! Såg Mozarts födelsehus och och italiensk mat.

Nu, ut.

<3

Biljettdamen

Varannan vecka eller så kommer en dam in och erbjuder oss Discount Opera/theater tickets.

Och imorgon är det tydligen genrep av en nyföreställning av Romeo och Julia.

Så vi ska gå hela klassen imorgon klockan 10. dvs Inga lektioner! woop woop!

Vi får se vad jag tycker om min första riktiga operaföreställning!

Det lönar sig att fråga

Jag har fått två vykort sen jag bad om påsk!

Ett elektroniskt från Mathilda! (som ogillar postväsendet) och ett riktigt från Emmsi.

Satt helt fredlgt vid datorn och chattade på facebook när jag plötsligt såg något på golvet vid dörren! Och vad låg där om inte ett vykort!

 

I äkta Emma-anda med Kronprinsessparet på!


Random occurances

Imorse, när jag efter gårdagens utekväll behövde sova, vaknade jag självklart vid sju och var klarvaken. Somnade sen om och låg och halvsov till elva då någon knackade på min dörr.

Jag hoppar upp ur sängen för att öppna, och där i korridoren står Verity.

Verity som var med oss ut igår och som bor 40 minuter med tram från CDC.

Suffice to say att jag var lite förvånad när hon stod utanför min dörr.

Det fanns dock en logisk förklaring, när de vid halv fem hade börjat dra sig hem (jag gick hem vid tre) så gick inga trams ut till Pasing där hon bor, alltså fick hon vackert följa med tillbaka till CDC och lyckligvis var en säng i ett dubbelrum ledig då han som bodde där var bortrest över helgen.

On a completely different note: Pianogirl, som i snart två veckor har plågat alla med att spela piano 3-5 timmar om dan, spelar tydligen på sitt eget piano. Det finns ett piano här, men det var tydligen för dåligt, så hon har köpt, alternativt tagit hit sitt från Asien, ett piano och satt in det i ett tomt klassrum.

Mycket bisarrt.

Adress

HINT HINT
Man kan skicka brev hit...
Liksom...
Och glädja en landsförvisad svensk kompis liksom...

Mitt Namn
Zimmer 213
Carl Duisberg Centern
Pfänderstraße 6-10
80636 München


Puss

Humdidumdum

Snart har jag varit har i en manad! Vad fort tiden gar!

Och lite tyska har jag lart mig ocksa. Vi har till exempel redan gjort kalrt den forsta boken, och har idag borjat med dativ. Komplicerat men sa ar det ju.

Vad har hant mer?

Jag har varit i Garmisch med Brita och akt skidor. Mycket trevligt och vi hade perfekt dag med stralande solsken och inte sa mycket folk. Men gud vad jag hade ont i benen nar vi kom hem. Kunde typ inte ga.

Annars har jag atit lunch, gatt pa stan, det har varit Faschingsdienstag da hela München firar (mycket konfetti och konstiga kostymer) och jaaa.... Livet gar vidare.

Har lite bilder att lagga upp ocksa.

saknar er alla.
PUSS

Ett modernt land

Jag trodde ju att Tyskland var ett modernt, civiliserat land.

Det stämmer inte.

Förutom att hela landet (i alla fall Bayern) verkar stängas av helt på söndagarna så är de inte ett dugg förtjusta i bank- eller kreditkort här.

Jag var inne på Drogerie:et för att köpa tvättmedel. Förstå min förvåning när damen i kassan säger till mig:

"Nicht Visa!"

"Was?" stammar jag?

Okej om de inte hade tagit internationella kort eller något åt det hållet, men Visa är ju ändå världens mest använda kort...

När jag dessutom var inne på Saturn (en elektronikaffär) för att försöka köpa mig en telefon och insåg att för att köpa den var jag tvungen att
1) Registera den med hjälp av ett pass hos en person
2)Få en "bill" av en annan person
3)Gå ner en trappa och betala där.

... blev jag lite trumpen.

Dessutom kunde jag betala för telefonen med kort men inte för själva påfyllningen till kontantkortet. Den behövde jag betala med kontanter. Suck, säger jag bara.




Vår i Tyskland

Det var en sån där alldeles perfekt vårdag idag. Ett par plusgrader varmt, tillräckligt varmt för att man skulle kunna knäppa upp jackan och vira upp halsduken. Solen sken, fåglarna sjöng.

Det är Faschingstiden i München, och barnen har sportlov. Jag passade på att gå en promenad och stötte ihop med allt från barnfamiljer till gamla par.

On a side note så har jag fortfarande ont i min rygg. Jag köpte ett mycket lustigt värmeplåster igår som jag sedan sov med. Det verkade hjälpa men så för nån timme sen kom det tillbaka igen. Mycket irriterande.

Köket

Vi har ju som sagt ett alldeles underbart kök här. Fullt utrustad, rent, snyggt... Eller inte.

Det går typ inte att laga mat i det. Jag har nu varit tvungen att köpa en skarp kniv och något att röra i en kastrull med för annars hade det inte gått.

Som ni ser är det typ sjukhusmiljö. Det kanske inte syns, men det är också skitsmutsigt och dessutom så måste man trycka på en knapp var femte minut annars så stängs spisen av. Inga långkok här inte.

 

 


A shoe-related emergency

Sooo.

Jag hade lite bråttom i morse (lektionerna börjar halv nio och klockan var 08.27.) så jag kastade på mig skorna och när jag drog på dem hörde jag ett "Ritsch!"...

Inget man vill höra på morgonen när man redan nästan är sen.

Jag hade slitit av spännet på mina enda vinterkängor. Det hängde nu nedför ena sidan av skon och släpade i marken.Då insåg jag att mina två år gamla skor nog inte skulle gå att rädda.

Alltså begav Brita och jag oss ut på stan efter Mediotheket idag. Man kunde ju tycka att det skulle vara lätt att hitta skor i en shoppingstad som München, men icke. Det finns visserligen väldiga mängder av skobutiker men antingen var det billigt och fult eller dyrt och fult.

Efter några timmar och ett stopp på mitt blivande favoritställe San Fransisco Coffee Company hittade jag faktiskt två par skor.

Ett par fina kängor för 69 euro.

 

Ett par sneakers från min nya favoritbutik Pimkie för 22 euro.

 

Inte så kul att BEHÖVA köpa nya skor, men jaja. Så kan det gå.


Life goes on.

Livet fortsätter som vanligt här på CDC.

Vi har en ny lärare som vi kommer att ha varje torsdag och fredag samt varannan onsdag. Hon heter, precis som den första läraren, Katharina och verkar helt okej.

I tisdags var det dags för Mediothek igen och efter det gick jag och Brita på stan och kollade i affärer, alltid trevligt. De har ett märke som heter Pimkie som säljer de allra sötaste kläder! Köpte dock inget.

Igår skulle jag gått på stan med hade ont i min axel och somnade vid tre och sov i tre timmar. Opps. Brita kom hit och lagade middag med mig, och vi satt en stund i common room:et där det för en gångs skull var andra människor! En tjej från Kenya, en kille från Guatemala, en kille från Ungern och en tjej från Taiwan. Mycket internationellt!

Idag gick Verity, Morgan, David och jag och åt lunch. Det finns mest pizzaställen och sånt här runt omkring, men vi hittade en italiensk "restaurant" där kan kunde få pizza eller pasta + dricka för 5.50 Euro. Bra pris!

Jag lyckades ha sönder mina skor idag så efter Brita är klar i Mediotheket blir det att ta tram:en in till stan.

PUSS<3

Oh-uh!

Internet, som i bästa fall är instabilt, la idag av helt. Hela CDC lamslogs. Nåja, vi hade fortfarande lektioner och mediothek och sånt där.

Mediothek är ett rum och ett fenomen. På tisdagar och torsdagar kan CDC-studenter gå till Mediotheket och få uppgifter av dess väktare, Tibor. Tibor är en mycket lustig liten man som har allt från hörövningar till diktering till datoruppgifter.
Efter Mediothek gick jag och Brita på stan ett litet tag (köpte en skarpare kniv och ett USB-minne bland annat...) och sedan lagade vi middag. Efter gårdagens burksoppa försökte vi oss på ett nytt kulinariskt projekt: hemlagad soppa. Det blev buljong med korv, potatis, morötter och purjolök men ändå någorlunda ätbart och klart bättre än allt annat vi har lagat har tidigare.
Jag håller tummarna för att internet fortsätter att fungera.
PUSS

RSS 2.0