Tysk bio!

Igår blev en riktig heldag, och rätt så lyckad.

Först var det ju såklart det engelska bröllopet, som intogs på 6e våningen via tysk tv med dubbning. Inte det lättaste eller mest romantiska, men vi fick ju se både klänningen och kyssen.

Eftersom jag inte hade lust att laga mat tvingade jag med Vez till L'Osteria, en italiensk restaurant jag har försökt gå till tidigare, men som alltid varit full. För bara 18 euro styck åt fick vi middag med bruscetta som förrätt, scampipasta för mig och JÄTTEstor pizza till Vez, varsitt glas vin och en stor flaska vatten. Att det dessutom var en riktigt trevlig restaurant med en väldigt blanding folk, från tjejgäng till affärskvinnor, gjorde ju inte saken sämre.

Sen fick jag springa för att hinna möta upp Netta och Elena vid bion på Karlsplatz.  Efter lite köandet kom vi 20 minuter försent till Red Riding Hood. På tyska.
Trots det förstod jag det mesta och hela handlingen, vilket snarare är ett bevis på filmens låga nivå snarare än min tyskakunskap. Den var tyvärr inte så bra, men kläderna och frisyrerna var i alla fall fina.

Efter det gjorde vi ett misslyckat försök att gå ut och hamnade på Crux Club som inte ens hade öppnat. Efter några drinkar öppnade de i alla fall, men med dålig musik och en mycket lustig blanding folk.

Vid 1 övergav vi klubben för McDonalds och kom jag kom hem vid 2 ändå ganska nöjd.

idag har jag tvättat, tvättat och tvättat.

Och inte firat Valborg, men what to do.

Humdidumdumdidum

I helgen var familjen här, och det var (så klart) underbart. Vi hade härligt väder, bra hotel, god mat, och bra sällskap. Mycket mer kan man ju inte önska sig.

Min kamera har tyvärr helt gått i pension och tar enbart superfula bilder, vilket är lite tråkigt. Jag är ju visserligen ingen lysande fotograf, men lite bättre än hur bilderna ser ut nu är jag ju i alla fall.

Den här veckan har det varit sämre väder, alltså kallare, men det har gått bra iaf. Vi har roat oss med adjektiv-deklination (the germans ruined their adjectives, för att citera Morgan) och den korrekta böjningen av "würden".

Annars har jag lagat köttfärssås, köpt ny ansiktsrengöring, lyckats få rummet städat för första gången på 6 veckor, lyssnat på engelska versionen av Kristina från Duvemåla och lite annat smått och gott.

Imorgon är det Valborg och jag sörjer såklart att jag är här och inte i Uppsala.

Andra saker jag missar:
Venetian Mask fest med M2
Egoboost-lanseringsgrej
M2
...

Lite trist alltså.

Puss<3

Från min Twitter:

För att jag vill och kan:

azouraslazuli Cicci Lönnström
No one makes me feel better about myself than http://therotund.com @TheRotund So motivated to buy beautiful clothes tomorrow.Thanks :)
16 minutes ago Favorite Reply Delete

A Strong, independent woman. I will do amazing things. I am glorious. Good things to think after a bad day.

"I am my own mot" to quote #TamoraPierce. If I want to eat chocolate, buy pretty clothes, read romance novels and Dorothy Sayers and LoTr...

... I can. I can flirt, admire the shape of my face, have people I love visit me here, wear a bikini, short skirts, long dresses...

...I can sing as loud as I want, listen to as many musicals as I want without excusing myself, play Portal without calling myself nerdy...

...Read Fanfiction if I want to, wear heels or converse or sneakers, answer the phone or not depending on what I want, debate feminism...

...dream of good sex, love my friends something fierce, defend MY views on politics, paint even if I'm not DaVinci, enjoy my Mulberry purse...

...Drink Cappocino in the sun, listen to Sherlock Holmes in my bed, dance, pretend I'm a ballet dancer, be a ballet dancer...

...Drink Coke instead of Cocktails and cocktails instead of beer...

... Be Unlimited. #IamMyOwnWoman

...Admire pretty boys, hug people, laugh at weird art, cry everytime I watch the Brothers Lionheart, want to change the world...

...Want to earn a lot of money. I can walk into expensive stores like I own them and into second-hand shops too. #IamMyOwnWoman

I can be silly and appreciate myself in a lot of twitterposts and that's ok too. I am beautiful, glorious, wonderful, amazing. I am me.


puss<3


Uppdatering

Bra sak: jag har sommarjobb! 27 juni-5 augusti på löneavdelning. YAY!

Dålig sak: Brita har åkt hem :/

Bra sak: Familjen kommer hit på fredag! :D

Dålig sak: jag har haft knäpp PMS-yrsel i flera dagar. Det suger.

Bra sak: vädret är fint igen och vi satt i Englischer Garten igår.

Bra sak: jag var och simmade i söndags och sprang igår. Hurtigt!

Bra sak: jag lagade hemmagjord tomatsås i CDC-köket igår.

Jag bjuder också på en av Britas bilder från Englischer Garten i förra veckan:

Puss <3


Lobsterstyle

Vi har underbart väder här, strålande sol och ungefär 20 grader.

Så jag och Brita bestämde oss för att powerwalka till Olympiaparken och sen sitta där ett tag och kolla på folk.

Okej, tre timmar.

Bara det att när jag kom hem var jag TOTALT uppbränd av solen. Hej lobster, säger jag bara. Mycket tjusigt, som nu förstår.

Precis så här snyggt var det....

 

Men jag försökte hålla mig positiv i alla fall, så efter lite vila gick Brita och jag in till stan för att dricka drinkar på mitt nya favoohäng "Anna Hotel" som namnet till trots inte är ett hotel. Nöjda och glada kom vi hem till CDC vid typ tolv.


Idag har vi inte heller varit lata. Vid halv tolv gick vi och simmade på det närligen "Nordbad" och nu (efter ett pit-stop på McDonalds) ska vi och några till till Moderna Pinakotheket.

PUSS <3


RSS 2.0